Китай и Южна Корея са изправени пред нарастващи трудности и трябва

...
Китай и Южна Корея са изправени пред нарастващи трудности и трябва
Коментари Харесай

Китай иска да се сближи с Южна Корея, но без чужда намеса

Китай и Южна Корея са изправени пред възходящи трудности и би трябвало да засилят съдействието си без външна интервенция. Това съобщи китайският външен министър Ван И на южнокорейския си сътрудник, оповестява " Ройтерс ".

Външният министър на Южна Корея Чо Тае-юл е на посещаване в Пекин. Там той означи, че двете страни би трябвало да поддържат инерцията на съдействие и деликатно да ръководят връзките, тъй че несъгласието да не прерасне в спор.

Това е първото посещаване на Чо в Китай от встъпването му в служба през януари и първата аудиенция в страната на южнокорейски външен министър от повече от шест години.

" Трудностите и провокациите, пред които са изправени връзките сред Китай и Южна Корея, явно се усилиха, което не обслужва общите ползи на нашите две страни и е нещо, което Китай не желае да вижда ", акцентира Ван.

" Надявам се, че Китай и Южна Корея ще се извърнат един към различен без интервенция и ще работят дружно за поощряване на здравословно и устойчиво развиване на връзките " , уточни той.
 Южна Корея скастри Китай за подклаждане на напрежението с Филипините
Южна Корея скастри Китай за подклаждане на напрежението с Филипините

Сиул осъди потреблението на водни оръдия против филипински кораби

Икономическите връзки сред Южна Корея и Китай са изправени пред опасности и провокации заради все по-ожесточената конкуренция във връзка с технологиите, съобщи Чо пред южнокорейските бизнес водачи преди диалозите си с Ван.

По негови думи тогавашните взаимно преференциални стопански връзки са били изправени пред засилващо се съревнование и даде обещание поддръжка за предприемачи, които се стремят да употребяват пазарните благоприятни условия в Китай, като в същото време минимизират всички съпътстващи опасности.

На фона на засилващото се съревнование сред Съединени американски щати и Китай президентът на Южна Корея Юн Сук-йол се стреми да следва - най-големият търговски сътрудник на Южна Корея. Като правилен съдружник на Съединени американски щати обаче, неговото държавно управление надига повече глас във връзка с напрежението в Тайванския пролив и наред с други въпроси.
 Южна Корея няма да къса с Китай макар близостта със Съединени американски щати
Южна Корея няма да къса с Китай макар близостта със Съединени американски щати

Сеул дефинира Пекин като " най-важния си сътрудник " за икономическо съдействие

Южна Корея и Китай желаят и да развият преимущество в области като полупроводниците и изкуствения разсъдък.

" Тежката причинност сред Корея и Китай е била движеща мощ зад взаимния стопански напредък и разцвет, само че има и двойствеността на носенето на опасности и ние би трябвало да бъдем доста наранени от такава смяна ", съобщи Чо.

" Китайската стопанска система се трансформира към софтуерна и районна индустриална конструкция, а двустранните стопански връзки се изместват от едно в миналото взаимно допълващо се партньорство към конкурентно такова , което съгласно мен съставлява съществено предизвикателство за нас ", добави той.

Очаква се Ван и Чо да обсъдят идна тристранна среща на върха, в която присъединяване ще вземе и Япония, както и двустранни и районни тематики, като въпроса за репатрирането.
 Южна Корея желае Китай да наложи наказания на Северна Корея
Южна Корея желае Китай да наложи наказания на Северна Корея

Щом се тормозят от нуклеарното въздържане на Съединени американски щати в Южна Корея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР